Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med sin handpan ska Jesper Lissmark Hult resa runt i Europa. Spela klippet för att höra honom spela och berätta hur han ska finansiera sin resa. Foto: Karin Karltun/SVT

Jesper är frivilligt hemlös och arbetslös – nu ska han lifta genom Europa

Publicerad

Jesper Lissmark Hult har sagt upp sig från jobbet och hyrt ut lägenheten. Nu ska han lifta hela vägen till Irland och för att finansiera resan ska han spela trummor längs vägen.

Kanske kan man inte längre kalla Jesper Lissmark Hult för Karlskronabo. Numera är han något av en vagabond som reser mellan stad till stad.

I början av april slutade han på jobbet och hyrde ut sin lägenhet. Allt för att ge sig ut på ett efterlängtat äventyr.

– Jag ska lifta till Irland, säger Jesper Lissmark Hult.

Vill möta nya människor

Nog finns det mål och mening med färden till den gröna ön, men det verkar vara resan som är mödan värd.

– Jag vill möta nya människor och om man ska lifta så är man tvungen att träffa nya människor och prata med dem, säger Jesper Lissmark Hult.

Trummar för att få ihop pengar

Planen är att han inte ska använda sig av sina egna besparingar, utan istället arbeta ihop pengar för mat och logi under resans gång. Bland annat genom att spela på sin handpan, en trumma i stål, men också genom byteshandel med de han träffar på vägen.

– Jag tänker mer på vad jag kan ge människor. Det handlar inte bara om att jag ska få hjälp utan även om vad jag kan erbjuda till andra.

Spela klippet för att höra mer om resan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.